Pokayoke förstärker sin organisation med VD

 Kategori Nyheter

Det snabbväxande Kompetensföretaget inom logistik, Pokayoke, har haft en enorm utveckling sedan starten i april. Bolaget har upplevt ett väldigt positivt mottagande från marknaden och kandidater och tillväxten kan närmast beskrivas som explosiv. För att kunna hantera den snabba och fortsatta tillväxtresan har bolaget nu valt att rekrytera in en erfaren VD. Efter en effektiv rekryteringsprocess är det nu klart att det blir Johannes Gussander som får axla rollen som VD på Pokayoke.

”Vi har tidigt satt strukturer för att kunna hantera en snabb tillväxt men i och med att starten gått bättre än estimerat har vi nu tagit nästa steg mot en tydlig organisationsstruktur och adderad stabilitet”, förklarar Daniel Forsman, grundare av Pokayoke.

”Vi har valt att tillsätta Johannes Gussander som VD för bolaget då han har stor erfarenhet från både logistik och bemanningsbranschen och dessutom är van av att leda bolag under snabb tillväxt”, fortsätter Daniel.

Johannes Gussander går in som VD för Pokayoke den 1 juli 2022. Johannes kommer senast från rollen som koncernchef på Aditro Logistics och koncernledningsmedlem på Posti Group och har dessförinnan grundat Procon Work Solution som blev en del av Aditro Logistics under 2015. Innan det var Johannes VD för Proffice Industrial and Logistics och har dessförinnan verkat som Operativ chef inom DHL Supply Chain.

”Jag arbetade väldigt nära Johannes under min tid på Aditro Logistics och det känns grymt kul att få bilda team igen”, säger Mikael Törnqvist, grundare av Pokayoke. ”Johannes erfarenhet av att bygga framgångsrika organisationer med kundorienterade lösningar i fokus tillför ytterligare till vårt redan starka team, så detta är något utav en drömrekrytering”, förmedlar Mikael.

”Jag är så glad att få bli VD för Pokayoke! Koncepten och positioneringen som gänget i Pokayoke har skapat är helt rätt i dagens logistikfokuserade värld. Logistiken är så central idag och när utvecklingen går snabbt så sitter inte alla företag med tillräcklig kompetens och kapacitet själva, där har Pokayoke enormt mycket att tillföra” menar Johannes.

”Bemannings och driftsaffären är de centrala för Pokayoke och kommer så vara. Vi kommer även utöka vår konsultverksamhet med specialister och management inom logistik och där med mycket fokus på att hjälpa och utveckla våra kunders logistik. Med många år inom 3PL branschen, både hos mig och inte minst mina kollegor tror jag att vi kan supportera även den branschen på ett bra sätt”, fortsätter Johannes.

”Många i bemanningsbranschen är specialiserade men det här teamet är byggt på specialister och jag ser så mycket fram emot att hoppa på tåget”, avslutar Johannes.

Om Pokayoke

Pokayoke startade den 1 april i år och har nu verksamhet på 4 orter samt planerar att öppna ytterligare 3 kontor under året. Verksamhetsområdena bemanning och logistikkonsulter har vuxit kraftigt sedan start och når undre juli månad, företagets fjärde verksamma månad, en årstakt om över 100 MSEK.

Recent Posts