Pokayoke rekryterar och utökar sin specialisering inom Driftsaffärer

 Kategori Nyheter

Pokayoke, som grundades under 2022, har haft en närmast explosiv uppstart och kunde summera 2022 med en omsättning om dryga 90 msek. Detta då trots att verksamheten drog i gång först under april månad. Bolaget har nu en geografisk täckning som inkluderar Stockholm, Mälardalen, Jönköping, Borås och Göteborg.

För att fortsätta specialiseringen och ytterligare vässa erbjudandet till kund så investerar Pokayoke nu vidare inom Driftsaffärer. Genom denna satsning kommer Pokayoke leverera olika former av driftsaffärer där ansvaret kan omfatta en hel logistikverksamhet såväl som en del av, tex plock och pack-verksamhet. Pokayoke kan stolt presentera att det blir Johan Andersson som kommer leda detta arbete. Johan kommer senast från rollen som Director Operations på Aditro Logistics där han ansvarat för ca 350 000 kvm logistik med fokus inom E-handel, Retail och Dagligvaruhandel. Johan har dessförinnan bland annat varit Logistikchef på LGT Logistics, Director för Brings 3PL verksamhet och Operation Manager på DHL Supply Chain.

Verksamheten kommer verka tillsammans med Pokayokes Interim- och specialistorganisation för att kunna leverera en helhetslösning som innehåller allt från upphandling av fastighet, projektering, lageruppbyggnad, WMS val och implementering, flytt och implementeringsprojekt, interim-organisation vid uppstart och därefter driftsättning och kontinuerlig utveckling.

”Att få in Johan att leda vårt arbete inom detta segment känns fantastiskt bra, Johan är inte bara grymt kompetent och erfaren utan också en härlig individ som jag är väldigt glad över att få arbeta med igen” Säger Johannes Gussander, vd och Partner på Pokayoke. ”Visst finns det aktörer idag som levererar liknande tjänster men dessa kommer i huvudsak från bemanningsverksamheter och inte från logistik och driftssidan, där sticker vi ut rejält i erfarenhet och kompetens”. Fortsätter Johannes.

”Att bli en del av Pokayoke-familjen känns minst sagt väldigt bra, jag har följt utvecklingen sedan start och måste säga att jag är enormt imponerad. Att få arbeta med det teamet och med flera av mina tidigare kollegor som jag dels tycker om väldigt mycket och som också, enligt mig, är några av de bästa i branschen känns fantastiskt stimulerande. Konceptuellt och att vi kan täcka alla stadier av en drift eller ett projekt gör att vi sticker ut och jag ser fram emot att berätta för marknaden vad vi kan göra för dem” avslutar Johan.

Johan tillträder rollen den 1:a januari 2023.

 

Om Pokayoke

Pokayoke är ett kompetensbolag inom logistik med bemanning som kärnverksamhet. Bolaget består av logistikspecialister som stöttar i att effektivisera, utveckla och förbättra sina kunders logistik.

Recent Posts