De ska felsäkra logistiken

 Kategori Nyheter
I april månad lanseras Sveriges nya logistikkompetensbolag – Pokayoke. Pokayoke är en term från lean som betyder att felsäkra, vilket ger en hint om vad bolaget ska göra. Men varumärket i sig lovar även ett nytt dynamiskt sätt att bemöta logistikvärlden och försöka förnya den.

Bolaget, som grundats av Daniel Forsman, som senast kommer från tjänsten som VD på emballageföretaget ML Försäljning AB och ledningsgruppsmedlem på PacsOn AB, samt Aditro Logistics förra strategichef Mikael Törnqvist, har som mål att komma in som strategisk och operativ partner till logistikintensiva bolag. Pokayoke har redan rekryterat in flertalet starka namn till sin satsning. De första som kommer ansluta är bland annat Sipan Metto, som har ett förflutet på bland annat DHL samt grundare av bemanningsbolaget Procon Work Solutions, samt Serhat Akkoyun tidigare lagerchef för DSV samt Operations manager på Aditro Logistics.

  • Jag lämnade bemanningsbranschen för några år sedan och har därefter haft VD-roller inom några emballageföretag, och att göra en nysatsning inom bemanning är något jag varit sugen på länge. Inom logistikbranschen har det också utvecklats rejält och nu är behovet av kompetens större än någonsin. Fokus för mig har varit att hitta rätt personer med rätt och kompletterande kompetens till satsningen och vi är redan över 10 starka namn som kommer ansluta löpande under året, berättar Daniel Forsman.

Huvuddelen av affären kommer ligga på bemanningslösningar, men bolaget ser sig mer som en strategisk partner till sina kunder och inte endast leverantör. De blir därför en stöttepelare för hela kundföretaget – oavsett om det gäller att utveckla en långsiktiga strategier till Styrelsen eller att hjälpa en Teamleader med att tillsätta och leda sin personal.

  • Logistikbranschen förändras snabbt och alla måste försöka följa med inom samtliga områden, även kompetensförsörjningen. Idealkandidaterna för ett lagerjobb har förändrats betydande under den senaste tiden, inte minst i och med automationslösningarna. Nu kommer snarare många av de bästa kandidaterna från andra branscher än andra logistikföretag vilket medför att man måste tänka om gällande rekryteringsprocesser och screening, säger Mikael Törnqvist. Vi vill utmana den stereotypa bilden av logistikbranschen som arbetsplats och locka in nya talanger från andra branscher, inte minst tjejer, fyller Daniel i.
  • Vi siktar på att bli en underleverantör till alla bolag som står inför logistikutmaningar och kan stötta i det mesta, säger Mikael Törnqvist, som tillägger att han gärna ser att han kan komma in och hjälpa och leverera till andra logistikbolag och tredjepartslogistiker.

Stockholmskontoret öppnade först och under året kommer kontor öppnas i Eskilstuna, Jönköping, Göteborg, Norrköping, Örebro och Uppsala/Morgongåva öppnas upp.

Om Pokayoke

Pokayoke är ett kompetensbolag inom logistik med bemanning som kärnverksamhet. Bolaget består av logistikspecialister som stöttar i att effektivisera, utveckla och förbättra sina kunders logistik.

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Namn(Obligatoriskt)

Pokayoke