Pokayoke partner till Lindex i uppstarten av sitt nya högautomatiserade omni-lager

 Kategori Nyheter

Pokayoke och Lindex har tecknat ett samarbetsavtal gällande logistikbemanning och senior ledarkompetens. Avtalet föranleddes av projektuppstarten av Lindex nya högautomatiserade omnilager som planeras att tas i drift under hösten 2024. Avtalet innebär att Pokayoke blir en stöttande partner för Lindex i uppstarten av den nya enheten.

Det nya lagret ligger i Alingsås och kommer förse modeföretagets alla försäljningskanaler och säkerställa en effektiv distribution och lagerhantering i takt med Lindex fortsatta globala, digitala och hållbara tillväxt. Bolaget kommer konsolidera de två befintliga logistikenheterna i Partille och Borås. Det är Lindex största investering historiskt sett och ett avgörande steg för att fullfölja deras långsiktiga tillväxtplaner och framtidssäkra logistikverksamheten.

  • Att få till ett partnerskap med Lindex känns väldigt hedrande. Det är ett väldigt välskött och välmående bolag som gör helt rätt satsning för att framtidssäkra sin logistik. För oss på Pokayoke är det ett typexempel på ett uppdrag för oss, där vår specialistådra verkligen kan komma fram, säger Johannes Gussander VD Pokayoke
  • Vi har högt ställda krav på vårt framtida omnilager som kommer ersätta vårt nuvarande lager i Partille och vårt e-handelslager i Borås, och med denna satsning kommer vi initialt kunna fyrdubbla kapaciteten för e-handeln och säkerställa en skalbar och hållbar logistiklösning för våra samtliga försäljningskanaler. Det är ett omfattande projekt och där är jag glad över att ha med mig Pokayoke på resan, säger Johan Engen, Director of Logistics på Lindex.

För Pokayoke blir Lindex en nyckelkund för verksamheten i Göteborg och Borås, där man lokalt förser med inhyrd  bemanning till de nuvarande Lindex-enheterna och  till den nya enheten i Alingsås. Samarbetet innebär ytterligare förstärkt närvaro i regionen och skapar bra förutsättningar för den fortsatta tillväxtresan.

 

 

Om Lindex
Lindex är ett av Europas ledande modeföretag med cirka 440 butiker på 18 marknader och försäljning online världen över genom tredjepartssamarbeten. Lindex erbjuder ett inspirerande och prisvärt mode och sortimentet omfattar flera olika koncept inom dam, barn, underkläder och kosmetik. Lindex växer, både genom egna kanaler och tillsammans med globala modeplattformar. Lindex högre syfte är att stärka och inspirera kvinnor överallt, och Lindex hållbarhetslöfte är att göra skillnad för framtida generationer genom att stärka kvinnan, respektera planeten och stå upp för mänskliga rättigheter. Lindex är ett helägt dotterbolag till Lindex Group Abp.

 

Om Pokayoke

Pokayoke är ett kompetensbolag inom logistik med bemanning som kärnverksamhet. Bolaget består av logistikspecialister som stöttar i att effektivisera, utveckla och förbättra sina kunders logistik.

Recent Posts